Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Solbriller

De fleste av oss bruker solbriller. Noen når de går tur, andre når de står på ski. Noen bruker det hele tiden, mens andre bruker det som tilbehør til et antrekk. 

 

 

Uavhengig av hva grunnen til at du bruker solbriller er det viktig å beskytte øynene sine

Hvorfor trenger vi solbriller?

Er du en av de som aldri bruker solbriller, sier du ikke trenger det, eller liker bedre å gå uten? Å benytte seg av briller mot solen handler om mye mer enn det å slippe å myse der og da. Det handler også om å forebygge skader og plager som kan forekomme etter langvarig eksponering for UV-stråler.

Hva er UV stråler?

Du har nok hørt ordet mange ganger, men vet du hva UVstråler er og hva de gjør med øynene dine?

UV er ultrafiolett (ultraviolet) stråling. Solen produserer flere typer stråling. De strålene vi kjenner best til er de som gjør det mulig for oss å se, de som gir lys. Solen sender også ut noen stråler som er usynlige, og blant disse finner vi blant annet infrarød stråling som oppleves som varme og UV-stråler. 

Hvordan skader UV-lys øynene våre?

Vi har sett flere og mer vitenskapelige bevis de siste årene på at UV-lyset kan skade øynene våre ved eksponering over lengre tid. Det er en stor mulighet for at vi de neste årene kommer til å se enda flere tilfeller av øyeskader på grunn av høy UV-stråling. Kombinasjonen av at jordens ozonlag blir tynnere og at interessen for friluftsliv stadig øker er med på å øke sannsynligheten for skader.

Hvem er utsatt for UV stråler?

Alle - til og med et barn - er i faresonen. Ingen er immun mot øyeproblemer relatert til sollys. Mennesker som har høyere risiko for å utvikle problemer fra UV-stråler inkluderer de som tilbringer lange timer i solen på grunn av jobb eller lignende, de som har hatt kataraktkirurgi og personer med visse netthinnelidelser. 

Noen mennesker er også mer følsomme for UV-stråler, inkludert de som tar visse medisiner, for eksempel tetracyklin, sulfa-medisiner, p-piller, vanndrivende midler og beroligende midler som øker øyets følsomhet for lys.

Sollys - hodepine

Sliter du med hodepine eller migrene etter lange dager i solen? Eller merker du allerede etter noen få minutter at hodepinen kommer sigende når du utsettes for sterkt lys? Sterkt sollys kan være en trigger for migrene og hodepine. 

Å bruke solbriller kan bidra til å redusere hyppigheten og intensiteten av disse smertefulle hendelsene. Om du allerede benytter deg av det, men likevel sliter med hodepine, kan det være lurt å sjekke hvor mange prosent UV-beskyttelse solbrillene gir.

Dette bør du tenke på når du kjøper solbriller

Når du kjøper solbriller, bør du sjekke hvilken mengde UV-stråling de blokkerer fra å nå øyet. Tommelfingerregelen er at jo mindre UV-stråler som kommer gjennom glasset, jo bedre. Mye av sollyset kan komme ovenfra og ned bak brillene, og derfor kan det også være lurt å bruke en brimmet hette eller hatt for å oppnå maksimal beskyttelse. Briller som vikles rundt ansiktet hjelper også til å minimere mengden skadelig lys som kommer inn i øynene. 

Bak mørke glass vil øynene dine åpne seg ekstra for å prøve å kompensere for den reduserte mengden belysning. Hvis solbrillene dine ikke filtrerer ut de skadelige UV-strålene, vil du øke eksponeringen og risikoen for sollys relaterte øyeproblemer.

Polariserte glass

Polariserte solbriller er et flott alternativ for alle som bruker mye tid utendørs. Om du gjør aktiviteter rundt vann eller snø, hjelper polariserte linser med å redusere gjenskinn og gi ekstra klarhet mens du holder øynene dine beskyttet.

Beskytter mot mer enn bare sol!

Å benytte seg av solbriller vil ikke bare beskytte øynene dine mot sollyset, men også andre elementer.

Sand

Å få sand i øynene kan være veldig smertefullt og farlig. Små sandkorn kan faktisk skrape øyet og forårsake varige skader. Solbriller som dekker øynene dine er en flott måte å holde sand ute. En god grunn til å ta med deg freshe solbriller på stranden!

Snø

Du kan bli overrasket over å vite at det å bruke tid i snøen kan være veldig ødeleggende for øynene dine. Snø reflekterer 80% av UV-stråler fra solen og kan forårsake en tilstand kjent som snøblindhet, hvor gjenskinn fra solen faktisk brenner hornhinnen.

Hvis du går på ski, klatrer på snødekte fjell eller tilbringer tid i snøen (når som helst på året), bør du bruke solbriller. Forsikre deg om at de dekker og beskytter bunnen av øynene dine. Briller er også med på å beskytte øynene dine fra snø når det blåser eller daler ned. 

Vind og støv

Å tilbringe mye tid i vindfulle, støvete områder kan irritere og skade øynene. Igjen, den beste måten å beskytte deg selv på er ved å bruke solbriller som holder øynene dine trygge for elementene. 

Om våre solbriller

Solbrillene fra Shades of Norway slår sammen design og beskyttelse, slik at du kan kle deg i stilige briller uten å måtte bekymre deg for at øynene dine blir skadet. 

Vi holder oss oppdatert på de nyeste trendene, og produserer produkter som på best mulig måte dekker dine ønsker og behov!