Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Aurora Polaris

La deg imponere av vår kolleksjon inspirert av det vakre nordlyset. Solbrillene er laget av materialer som gjør brillene slitesterke, i tillegg til at de er lette og svært behagelige å ha på. 

 

Se våre nordlys inspirerte solbriller!

 

Kle deg opp med fete briller fra SON

Shades of Norway tilbyr noen av de kuleste brillene på markedet. Våre solbriller er unike og nytenkende, og laget av materialer som gjør brillene slitesterke, lette og mer miljøvennlige. Vårt design kombinerer det moderne med de gamle klassiske sportsbrillene. 

Hos oss finner du noe du liker uavhengig av om brillene skal brukes på fest, i slalombakken eller på rød løper.

Nordlys

Aurora polaris/borealis er det latinske navnet for lysfenomenet som oppstår på den nordlige halvkule. Fenomenet er bedre kjent som nordlys, i motsetning til aurora australis som oppstår i sør. Nordlyset byr på en innbydende, dramatisk og magisk visning som fascinerer alle som ser det - men hva er årsaken til dette blendende naturfenomenet?

Nordlyset oppstår når elektrisk ladete partikler (elektroner og protoner) fra sola trenger ned i atmosfæren og kolliderer med gassene i jordas atmosfære. Når dette skjer dannes det ioner og frie elektroner. 

I sentrum av solsystemet vårt ligger solen, den gule stjernen som opprettholder liv på planeten vår. I kjernen til denne store stjernen er det 15 millioner grader. Når temperaturen på overflaten stiger og faller, koker og bobler solen. I denne prosessen skytes plasmapartikler fra soloverflaten, kjent som solvind, ut i verdensrommet. Det tar disse vindene rundt 40 timer å nå jorden. Når dette skjer oppstår det vakre lyset.

Variabler

Lyset kan forekomme med ulik form, farge og styrke, og dukker opp i både nordlige og sørlige strøk. Styrken på lyset bestemmes av mengden aktivitet på sola. Det er jordas magnetfelt som avgjør hvor på jorden nordlyset oppstår. 

Fargene varierer veldig og er alt fra ultrafiolett til infrarødt.

Oppdagelsen av nordlyset

11. desember i 1719 fant den første registrerte observasjonen av aurora polaris sted i New England. I stedet for fasinasjon, vekket nordlyset frykt og alarm for dommedagen hos dem som var vitne til den.

Denne kvelden, omtrent klokka åtte, oppsto det et sterkt og rødt lys på himmelen - som lyset som oppstår fra en brann. Lyset spredte seg gjennom himmelen fra øst til vest, og målte omtrent 43 eller 44 grader i høyden og bredden. Innbyggerne i New England visste ingenting om vitenskapen bak fenomenet, derfor ble de betydelig skremt og trodde dette var en forløper til dommedagen. I rapporter beskrev befolkningen hvordan det så ut som et mystisk ansikt som så tilbake på dem fra den øvre atmosfæren. 

Den franske astronomen Pierre Gassendi navnga fenomenet i 1621. Navnet aurora borealis kommer fra den romerske gudinnen for daggry, Aurora, og det greske navnet for nordavinden, Boreas. The Cree (kanadisk/amerikansk urfolk) kaller det “Spirits Dance”

Opplev Aurora Polaris!

Vil du se det vakre fargespillet og oppleve Nordlyset? Det oppstår nordlys i store deler av nord Norge, men noen av de beste stedene er:

  • Lofoten

  • Narvik

  • Harstad

  • Vesterålen

  • Senja

  • Alta

  • Hammerfest

Se vårt store utvalg i nettbutikken

Vi har også egne kolleksjoner som er laget i samarbeid med kjente norske idrettsutøvere, blant annet Cecilia Brækhus. Denne kolleksjonen fokuserer på et design som er moderne og følger med i tiden. Brillene har glass som er svært slitesterkt, med en ramme som er fleksibel og lett. Dermed tåler de en støyt. 

Besøk nettbutikken vår i dag!